A A A

Konstitutivna sednica  Skupštine Grada Užica na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornika zakazana je za, 8. jun. Dnevnim redom je predviđeno da se izabere predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar Skupštine Grada. Takođe, na dnevnom redu je i izbor gradonačelnika, izbor njegovog zamenika i izbor Gradskog veća.

Na lokalnim  izborima u Užicu, koalicija okupljena oko naprednjaka osvojila je najviše glasova 43,89 odsto (34 odbornička mesta). Koalicija koju predvodi Jovan Marković je druga po broju osvojenih glasova sa 19,23 odsto glasova (15 mandata). Slede socijalisti sa 11,55 odsto glasova (osam mandata). Odbornike u gradskom parlamentu imaće i SRS (četiri odbornička mesta), koliko će imati i Koalicija DSS-Dveri.  U užičkom parlamentu sa dva odbornika biće zastupljena i Zelena stranka, kao manjinska. Ovi mandati bi trebalo da budu potvrđeni na konstitutivnoj sednici 8. juna.  

Gradska skupština ima ukupno 67 odbrornika, a kako niko nema apsolutnu većinu biće neophodno da se formira postizborna koalicija.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži