A A A

Na području Zlatiborskog okruga osim Čajetine, gde je predsednik izabran odmah nakon izbora, predsednika opštine izabrali su i u Bajinoj Bašti. Konstitutivne sednice zakazane su u Požegi i Užicu za početak juna.

 

BAJINA BAŠTA: Filipović predsednik

Radomir Filipović, predsednik
Radomir Filipović, predsednik

Za predsednika opštine Bajina Bašta po drugi put je izabran Radomir Filipović. Filipovića je podržalo  37 odbornika, dok je pet bilo protiv.

Filipović je bio i jedini predloženi kandidat za predsednika opštine Bajina Bašta. Za zamenika predsednika opštine je izabran Petar Petrović.

Članovi Opštinskog veća  su Miloje Savić (SPS), Grozdan Biljić (SNS), Duško Milekić (SNS), Višnja Maksimović (SNS) i Nenad Lečić (SNS).

 

ČAJETINA: Prva sednica Opštinskog veća

Od svih opština na području Zlatiborskog okruga Čajetinci su prvi izabrali rukovodstvo i  predsednika opštine. U četvrtom mandatu tu funkciju će obavljati Milan Stamatović.

Opštinsko veće u novom sazivu, na svojoj prvoj sednici, razmatralo je pitanje nadoknade štete na poljoprivrednim usevima nastale tokom majskih snežnih padavina. Odlučeno je da se utvrdi visina štete, kako bi se budžetom planirala sredstva za nadoknadu.

 

POŽEGA: Konstitutivna sednica 2. juna

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Požega je zakazana za 2. jun. Odbornici će izabrati predsednika opštine, predsednika Skupštine i njihove zamenike i članove Opštinskog veća..

U novom sazivu najviše odbrnika ima SNS- 25, koalicija DS, SPO i LDP 13, SPS i JS sedam, radikali četiri, dok je pokret Dveri osvojio tri mandata.

Pošto niko nema većinu neophodno je formiranje koalicije.

 

UŽICE: Konstitutivna sednica 8. juna

 

Konstitutivna sednica  Skupštine Grada Užica na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornika zakazana je za, 8. jun. Dnevnim redom je predviđeno da se izabere predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar Skupštine Grada. Takođe, na dnevnom redu je i izbor gradonačelnika, izbor njegovog zamenika i izbor Gradskog veća.

Gradska skupština ima ukupno 67 odbrornika, a kako niko nema apsolutnu većinu biće neophodno da se formira postizborna koalicija.

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži