A A A

Stručni štab Slobode, na čelu sa Predragom Ristanovićem, juče je izvršio prozivku i podelio prve zadatke fudbalerima među kojima je najviše bilo dojučerašnjih članova kadetske i omladinske selekcije. Od prvotimaca iz prošlosezonske seniorske selekcije prisutni su bili Milan Milanović, Marko Marjanović, Nikola Vučković, Nikola D. Tasić, Nikola Z. Tasić i Aleksa Vidić.

Danas bi trebalo da im se pridruži Džejkobs Emeka, a računa se i na Bogdana Miličića kome će biti ponuđen na potpis novi ugovor.

-Krenuli smo sa radom svesni da ovo što trenutno imamo na okupu ne zadovoljava ni zahteve trećeligaškog ranga. Uhodavamo se, ovo nije preterano ozbiljan rad, očekujemo da uprava omogući da sprovedemo prelazni rok i pojačamo se, treba nam po igrač na svakoj poziciji, bar deset novajlija. – prvom porukom trener Ristanović prebacuje lopticu na teren uprave.

Pošto je petrovačka Sloga i zvanično istupila iz Prve lige, Užičani smatraju da sa sportskog stanovišta, kao prvom ispod crte ispadanja, i s obzirom na razvijenu infrastrukturu i značaj kluba za razvoj fudbalskog sporta, Slobodi treba omogućiti da u narednoj sezoni igra u Prvoj ligi. O tome će se danas izjasniti Izvršni odbor FSS. 

-Nadamo se povoljnim vestima iz FSS. Sa nekim igračima i trenerima smo postigli dogovor da sačekaju na isplatu dela duga, kod nekih će situacija veoma brzo biti čista jer su u pitanju manje sume. Od oko 45.000 evra, zbog kojih smo pod zabranom dovođenja pojačanja, zahvaljujući razumevanju druge strane, sa nešto više od polovine te sume doći ćemo do rešenja i dobiti mogućnost da realizujemo letnji prelazni rok. – uverava Josip Ristanović, predsednik UO Slobode.

Iako dosta klubova nudi odigravanje trening mečeva, u prvoj nedelji rada Sloboda neće izlaziti nikome „na crtu“. Ako se ostvare planovi i počnu da stižu potencijalna pojačanja, posle 20. jula težište rada biće na utakmicama.

Z.Ž.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži