A A A

Srpski automobilistički klub Lein racing prvog dana trkačkog vikenda u Hrvatskoj prosto je pomeo trkačku konkurenciju iz regiona. Ekipa u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Mladen Lalušić jednostavno nije imala dostojnog konkurenta ni u sprint ni u endurance trci koje su vožene danas pa je tim zabeležio nove vredne bodove u okviru šampionata centralne Evrope.

Počev od kvalifikacionih vožnji voženih u prepodnevnim satima bilo je jasno da su srpski automobilisti jednostavno nepovedivi i da ih samo tehnički kvar može odvojiti od najvišeg stepenika pobedničkog postolja. U prvoj sprint trci Milovan Vesnić je od samog starta sa pol pozicije poveo trku i rutinski prošao kroz cilj kao prvoplasirani ispred timskog kolege Mladena Lalušića i još jednog vozača iz Srbije, Nemanje Milovanovića, koji je upotpunio dominaciju naših automobilista. U endurance trci od jednog sata ponovila se slična situacija. Ovoga puta u tandemu Leinovi vozači su za čitav krug iza sebe ostavili vozače Lema racinga, slovenačkog tima koji se takmiči i u prestižnom ETCC-u. Kao kuriozitet moramo istaći da su iza Vesnića i Lalušića trku završili i ljuti profesionalci iz Italije, Fillipea Draconea i Jacoba Baratta ok kojih je ovaj prvi svetskoj automobilističkoj sceni kao učesnik američke Indy car serije.

Milovan Vesnić nije krio zadovoljstvo nakon završenih trka u Rijeci.

- Šta reći više od onoga što pokaziju sami rezultati. Od direktnih konkurenata u istim automobilima bili smo brži i po nekoliko sekundi na kvalifikacijama, bili smo brži od Radical prototipa iz klase D5, konkurente sa Seatima nakon sat vremena vožnje ostavili smo iza sebe za gotovo dva kruga. Moram biti zadovoljan onim što kao ekipa pokazujemo i kako napredujemo. Pohvale i interesovanje za naš rad od strane direktnih konkurenata još su jedan dokaz da idemo u pravom smeru. Gledajući sa strane i po postignutim rezultatima sve izgleda veoma lako ali iza nas je težak rad koji daje rezultate.

I mladi novosadski as Mladen Lalušić ima slično viđenje situacije.

- Drugim mestom u sprintu i prvim u endjuransu sam naravno zadovoljan. Mogu se pohvaliti i najboljim vremenom kruga u sprint trci. Vremenski uslovi kombinovani sa stanjem asfalta na Grobniku svim takmičarima su zadavali velike glavobolje. I sam sam imao problema sa pneumaticima ali sam srećom priveo obe trku kraju gotovo na žicama. Prvi put se takmičim u Rijeci i verujem da ću sutra biti još bolji.

Lein racing, nadamo se u istom stilu, takmičenje u Hrvatskoj nastavlja sutra kada je u 9 sati i 30 minuta na programu kvalifikaciona vožnja, a u 12 sati druga sprint trka šampionata centralne Evrope.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži