A A A

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković priredio je svečani prijem za Luku Kotorčevića, ovogodišnjeg višestrukog šampiona Srbije u automobilizmu. Luka Kotorčević je osvojio tri šampionske titule u nacionalnoj klasi, jednu na reliju i dve na brdskim trkama, i to u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Čestitajući osvojene medalje, gradonačelnik Petković je kazao da Užičani mogu da budu ponosni što imaju još jednog sportistu šampiona, a da je na gradu da se potrudi da pomogne Kotorčeviću kako bi nastavio sa uspešnim rezultatima:

„Na nama u lokalnoj samoupravi je da pokušamo da izdvojimo nešto više novca kako bi mu bilo lakše da se takmiči, ali i da pomognemo da neko od užičkih privrednika prihvati da bude jedan od sponzora, s obzirom da Luka, po rezultatima koje je pokazao, to zaslužuje.“

Luka Kotorčević, koji sada ima 20 godina, počeo je pre sedam godina da vozi karting, a na auto trke je prešao kada je imao 16 godina. Ovogodišnji rezultat je najbolji u njegovoj karijeri i razlog što Luka razmišlja o prelasku u jaču automobilsku takmičarsku klasu:

"Nameravam da, ukoliko nađem sponzora, dobijem neki ozbiljniji auto, pa da se onda takmičim u generalnoj klasi, što je najjača klasa automobila. Zatim, u zavisnosti od rezultata nadam se da bi već za 3-4 godine mogao da uđem i u juniorsku klasu evropskog šampionata." - planovi su mladog automobilskog asa.

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži